Rólunk

Rólunk

Amit rólunk tudni lehet

Amit rólunk tudni lehet

Léphetsz tengereken túl is… Nem lelsz szebbre, érzed úgyis! Balatont látva, „HALAK” közt… Akárhol járhatsz, visszajössz!


Apartmanházunk Keszthely déli részén, egy egyhektáros, közvetlen vízparti területen helyezkedik el. A 16 apartman mindegyike teljesen felszerelt, egyenként négy fő kényelmes elhelyezését kínálja. Apartmanjaink erkélyesek, légkondicionáltak, kivétel nélkül balatoni panorámásak.

Szálláshelyünket egyaránt ajánljuk a horgászélményekre vágyóknak és olyan családoknak, baráti társaságoknak, akik szeretett tavunk, a Balaton közvetlen közelségében kívánnak hosszabb-rövidebb minőségi időt eltölteni.

 

Az első Balatoni Sportorgász Centrum létrehozásának gondolata régóta érlelődött bennünk és az egyre gyarapodó horgászlétszám adta a motivációt a megvalósításhoz. Ehhez szükség volt arra, hogy a Balatonnál a horgászturizmus elinduljon egy erőteljes fejlődési pályán és a megvalósításhoz támogató partnerre találtunk az akkori Földművelési Minisztérium (ma Agrárminisztérium) oldaláról, akik a beruházás költségeihez 190  milliós támogatást nyújtottak. 

Az apartmanokhoz tartozik egy teljesen felszerelt csónak (kötelező felszerelések, villanymotor akkumulátorral), valamint szabadtéri főzési- és sütési lehetőség is a vendégek rendelkezésére áll. Egy modern, könnyen takarítható, folyóvizes haltisztító helyet, valamint a horgászfelszereléseknek külön tárolási lehetőséget alakítottunk ki.

Az apartmanok fűthetőek, így akár télen is igénybe vehetők. Horgászat szempontjából azonban a tavaszi és az őszi időszak a legkedvezőbb, ezért beruházásunk a négy évszakos Balaton, mint kiemelt stratégiai csapásirány jegyében a helyi turizmus fejlesztésének szolgálatába állhat.

E csodaszép és hatalmas horgászvíz kitűnő adottságokkal rendelkezik. Mind a magyar, mind a Magyarországra látogató külföldi horgászok kedvelt és divatos horgászmódszereinek legtöbbje eredményesen alkalmazható ezen a vízen. A szűk keresztmetszetet a Balaton esetében a vízhez való hozzáférés jelenti. Ehhez komoly segítséget nyújthatnak az elektromos csónakmotorok, valamint terveink között szerepel – a kikötő felújítását követően – a kísért, nagyhajós horgászat bevezetése is.

 

A három lépcsőben tervezett fejlesztések első és talán legfontosabb beruházása a mostani szalagátvágással befejezettnek tekinthető. Megtörtént a kikötő teljes felújítása és előkészítés alatt van harmadik lépcsőben az egykori jégverem bemutatóhellyé, akváriumházzá történő átalakítása is.