Látnivalók

Látnivalók

Tapolcai Tavasbarlang

Különleges földalatti világba csöppenünk Tapolcán, ha felkeressük a kisváros központjában található tavasbarlangot. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park kedvelt látogatóhelye ma fokozottan védett – kiemelt védelmi státuszát geológiai, genetikai, morfológiai,

A Tapolcai-tavasbarlang látogatható szakasza 250 méter hosszú, amelyből 70 méter száraz, 180 méter vízzel borított járat; utóbbit csónakázva ismerhetik meg. A 2015-ben elkészült Látogatóközpont izgalmas, élménydús programot kínál gyermeknek, felnőttnek egyaránt.

A csónakázható tavasbarlang fogadóépületében páratlan kiállítás mutatja be a karsztvidékek csodálatos világát. 10 terem különleges látnivalói kalauzolnak minket a titokzatos barlangok világában. A gyerekeket kúszóbarlang várja, míg a felnőttek érzékelési képességét „kőtapogató” teszi próbára. Ősföldrajzi festmények engednek bepillantást letűnt korok élővilágába. A térhatású fotók és a film segítségével magunk is föld alatti felfedező utakon járunk. A természet egzotikus művésze, a karsztvíz gyönyörű alakzatokat formál a mészkőből. Dél-Kína toronykarsztjaitól a cseppkövek birodalmán át a tapolcai barlangok törékeny szépségű kristályvilágába jutunk. Láva- és jégbarlang, trópusi őskarszt; megannyi élmény várja itt a vendéget.

 

A Tapolcai Tavasbarlangról (nyitva tartás, díjszabás, stb.) a Balaton-felvidéki Nemzeti Park honlapján tájékozódhat.