Látnivalók

Látnivalók

Kis-Balaton, Kányavári sziget

A Kis-Balaton Vízvédelmi Rendszer területén a kerékpárúton kívül csak a Kányavári sziget látogatható szabadon. Az ide kirándulók megtapasztalhatják a Kis-Balaton különleges vízi világát, láthatják a növény és állatvilágot.

A Kis-Balaton Vízvédelmi Rendszer területén a kerékpárúton kívül csak a Kányavári sziget látogatható szabadon.

Az ide kirándulók megtapasztalhatják a Kis-Balaton különleges vízi világát, láthatják a növény és állatvilágot. Megfigyelhetik a vízimadarak fészkelését, hallhatják a békák „hangversenyét”. A szigetre vezető különlegesen ívelt, fa szerkezetű híd már önmagában is egyedi élményt nyújt. A szigeten kialakított tanösvény információs táblái bemutatják a Kis-Balatont, az itt előforduló növényeket, állatokat. A két kilátóból távolabbra is tekinthetnek az érdeklődők, szinte a teljes Hídvégi tó belátható. A nagykilátótól már csak 1-2 perc sétával, a sziget belsejébe juthatnak, ahol játszóeszközök várják a gyerekeket. Pihenésre, tűzrakásra is lehetőség van.

A séta, a növények és az állatvilág megfigyelése mellett itt horgászni is lehet. A feltételekről és a horgászjegy megvásárlásáról a helyszínen, illetve a Balatonmagyaródi Önkormányzatnál kapnak bővebb felvilágosítást. A szigeten és környékén sátorozásra nincsen lehetőség.

 

Fontos volt itt az infrastruktúra kiépítése, mert a látogatók színvonalas kiszolgálásához elengedhetetlen volt egy vizesblokk kialakítása. Az épületben vízvételi hely is található. A mozgássérült illemhely pelenkázó asztallal is felszerelt. 

A Kányavári hídnál infopont segíti a látogatók tájékozódását, információt adva a Kis-Balatonról és a környék látnivalóiról. Az információs torony egyéb hasznos információkat is tartalmaz a környező településeken elérhető szolgáltatásokról. A híd környezetében ingyenes wifi hozzáférés biztosított az érdeklődők számára. Innen költségek nélkül, azonnal megoszthatók az élmények a világhálón.

A kerékpárral érkezők fedett kerékpártárolót vehetnek igénybe.

A parkolásért díjat kell fizetni. A parkolóban egy-egy mozgássérült és családi parkoló került kijelölésre.